Bædi er ei geit som er veldig glad i fiskeboller. Men havets boller gir ham luft i magen. Mye luft. 

Faktisk så mye at han blir en luftballong. Dette er egentlig ganske praktisk for hans trofaste reisefølge, Børdi, som er en fugl som ikke kan fly. Så når den reiseglade duoen har ruta klar, så fise-flyr de seg ut på spennende turer rundt om i hele landet.


Fise, fly og nye eventyr. De tre tingene som kanskje står høyest i kurs hos de små gjør Bædi & Børdi til barnas selvskrevne reiseguider! Med «Bædi-ballongen» kommer de seg overalt, og kan følge og guide barna over land, strand og fjell. Dette gjør de i en barnevennlig, visuell stil, samt med en halvgal, slapstick-humor. Bædi & Børdi ser alltid det gøyale og interessante i nye steder, og har som formål å være barnas inspirerende og engasjerende turkamerater.

 

Fra medio juli 2016 skal Bædi og Børdi prøve seg som reiseguider for unger (og barnslige voksne) som besøker Lofotr Vikingmuseum. Foreløpig snakker de bare norsk. Sånn foregår det når du skal reise bakover i tid sammen med dem: 

  • Lån nettbrett hos museet
  • Start appen
  • Følg Bæd og Børdi rundt omkring i utstillinger og Høvdinghuset. 
  • Lever nettbrettet tilbake. Tidsforbruk: det kommer helt an på hvor nysgjerrig du er, men det går fort minst 1 time. 
  • Om du har tid og lyst etter dette kan du for eksempel gå en tur til vikingskipet, prøve hjelm og ringbrynje, sitte i høvdingen sitt høysete. 

Vil du lære mer om Bædi og Børdi? Sjekk baahdybirdy.com Når den fiskebolleelskende geita og de rare fuglen får trent seg litt som guider på vikingmuseet kommer de til å jobbe på andre museer i Norge også.