Opplev vikingtiden på en levende, velsmakende og underholdende måte. Vikinggildene er populære og tilbakemeldingene fra gjestene er veldig gode. I perioden oktober - mars blir du kjent med historien gjennom blant annet et blot for å få sola og lyset tilbake. Om sommeren avslører vikingene på Borg mer om seg selv og livet på gården. 

Fra tunet ved høvdinghuset er flotte forhold både høst og vinter for å oppleve det flakkende, vakre nordlyset. Høvdinghuset ligger vakkert og mektig på en høyde, og sommerstid er utsikten over øya storslått. 

Vikinggildet inneholder:
tallerkenrett med Lofotlam, servert med tradisjonelt tilbehør på vikingvis.
mjød – honningvin  (13% alkohol)
sang og tradisjonell ringdans

Praktisk informasjon:
Avgang fra Stamsund havn med buss kl.19:00., ankomst Svolvær havn kl. 22:00. Guide ombord på bussen.
Ca 1 time på Lofotr Viking Museum (19:45 – 20:55).
Bussturen går gjennom dramatisk og variert lofotlandskap, og guiden forteller historie både fra vikingtid og samtid. 

Gjester kan også ankomme Lofotr med egen transport.  Parker på museets hovedparkeringsplass. Møt ved hovedinngangen kl 18:30, for å få tid til å se arkeologiske utstillinger, film samt å se dere rundt på egen hånd i den rikt dekorerte boligdelen og gildehallen.

Bestilling: senest kl.15.00 samme dag.  Vi bekrefter arrangementet kort tid etter kl.15:00 basert på antall påmeldte. Spesialmat må meldes inn i forkant av arrangementet.  

Priser (2018)
Voksen, Vikinggilde: Kr. 860. Deltakere må organisere transport til og fra Borg selv.
(Barn 0-4 år gratis, 5-15 år kr. 625).

Deltar du på vikinggildet er billett til museets utstillinger, film og øvrige områder inklusiv i vikinggilde-prisen. Gjelder besøk dagen før, samme dag eller dagen etter gildet (om vinteren: samme uke som gildet).