Ved pollen (sjøen) ligger festival- og aktivitetsområdet til museet. Her finner du kampplassen, smia, Skjeltersjåen kafé, det rekonstruerte naustet, kai og vikingskip. Her arrangerer vi aktiviteter for gjestene våre, hver dag i perioden 15. juni - 15. august. Å delta på aktivitetene er inklusiv i inngangsbilletten. Det tar ca 20 - 3o min (1500 meter) å spasere langs grusveiene fra Høvdinghuset til festival- og aktivitetsområdet. 

Grupper må forhåndsbestille aktiviteter dersom aktiviteten skal arrangeres spesielt for dem. 

Aktiviteter for hele familien i Lofoten. Foto Lofotr Vikingmuseum/hae

 

 

 

 

Ro vikingskip
Vikingene var særdeles dyktige sjøfolk og hadde flotte skip. Hos oss kan du være med å ro et vikingskip! Sammen med mange andre skal du forsøke å holde takten og få det store skipet til å bevege seg. Å ro vikingskipet passer for både store og små, unge og gamle - og du trenger selvsagt ikke erfaring. Høvedsmannen lærer deg det du trenger. 

En rotur tar vanligvis 20 - 30 minutter og er en av de mest populære aktivitetene ved museet. Det er flere daglige avganger (værforbehold).

Vikingskipet ligger ved kai når det ikke er roturer. Velkommen ombord!

 

Aktiviteter for hele familien i Lofoten. Foto Lofotr Vikingmuseum/hae

 

 

 

 

 

Pil og bue

Å skyte med pil og bue var en ferdighet vikingene måtte mestre. Like ved kampplassen kan du selv forsøke deg på denne aktiviteten, med god hjelp fra oss.

Aktiviteter for hele familien i Lofoten. Foto Lofotr Vikingmuseum/hae

 

 

 

 

 

Kaste øks
Å være treffsikker var en viktig ferdighet. Forsøk å treff blinken med kasteøkser. 

Aktiviteter for hele familien i Lofoten. Foto Kjell Ove Storvik/Lofotr Vikingmuseum

 

 

 

 

Ri på hest (kun for barn)
De snille nordlandshestene ved museet tar gjerne med barna på korte rideturer ("runderidning"). 

 

Aktiviteter for hele familien i Lofoten. Foto Kjell Ove Storvik/Lofotr Vikingmuseum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Møt smeden i smia
Smeden var en viktig håndverker også i vikingtiden. Kanskje lagde han pilespisser, båtsøm og andre nyttige saker for både Høvdingen og andre folk på gården. Museets smie ligger ved festival- og aktivitetsområdet. Smeden er tilstede ca 5 dager i uka i perioden 15. juni - 15. august. Du er velkommen innom i smia for å se hva smeden lager og for å slå av en prat om vikingtiden. 

 

 

 

 

Skjeltersjåen kafé

Denne ligger også på aktivitetsområdet og er åpen ca 15. juni - ca 15. august. Her serverer vi enkle retter, vafler, kalde og varme drikker. Det er kun utendørs bord. Velkommen!