Museet holder åpent hele året, både på dagtid og kveldstid. For åpningstider, sjekk lofotr.no
Vi har faste utstillinger hele året samt aktiviteter etter sesong. 

FASTE UTSTILLINGER
I «Glassgården» /adkomstanlegget finner du moderne utstillinger. 

Ved hjelp av audioguider lytter du deg vei i eget tempo. Utstillingen er tredelt: Først serveres bilder og filmsnutter om forhistorien til museet. Så vises en stemningsfylt film om mennesker og hendelser på Borg i vikingtiden. Tilslutt kan du se en samling arkeologiske skatter fra Borg, Lofoten og Nordland. TIPS: dersom du har mindre tid til rådighet kan du velge å høre på de tekstene som er markert i rødt. Da får du med deg hovedtrekkene i utstillingene og sparer detaljene til senere. 

Oppe på høyden troner et mektig, rekonstruert høvdinghus.

Huset er fullt av rekvisitter og replikaer. Høvdingens gildehall har vakre treskjæringer, og taket er svartnet av sot. Det er som om vikingene bare har tatt seg en tur ut, og kan komme tilbake hvert øyeblikk. I høvdinghuset kan du treffe våre vikingverter, som gjerne svarer på dine spørsmål om livet i vikingtid. Her er det også ofte håndverkere som arbeider med ulike tradisjonshåndverk (mai – september).

Der hvor fjøset var i vikingtid, er det nå en fast installasjon om vikingenes verdensbilde. I sentrum for vikingenes verden stod asken Yggdrasil, som hadde røtter til gudenes verden Åsgard, menneskenes verden Midgard, og kaosmaktenes verden, Utgard. Ved hver av røttene lå en brønn – i utstillingen kan du oppleve Mimes brønn, der Odin ofret et øye i bytte for visdom, og Urds brønn, der skjebnedisene spinner menneskers skjebne. Rundt hele verden ligger Midgardsormen og biter seg selv i halen.

 

 

 

UTENDØRS

Vår og sommer beiter dyr av gamle raser rundt høvdinghuset og i museumsområdet. Kanskje du er heldig og får se nordlandshester, nordlandskyr, villsvin eller villsau.

Ved pollen/sjøen ligger et rekonstruert naust for langskip, samt smie og jernvinne. Området har flere informasjonsskilt. I mai – september ligger vikingskipet ved kai (på vår og høst er ikke naust og smie åpen men du er velkommen til å spasere i området) 15. juni – 15. august er det smed i smia og muligheter for seil-/roturer med vikingskipet. Det tar ca 15 – 20 minutter å spasere på gode grusveier fra høvdinghuset til sjøen. Fine fotopunkter underveis.

 

I TILLEGG TIL FASTE UTSTILLINGER

15 juni – 31 august

kl 1200 – 1700, ved pollen/aktivitetsområdet. Inklusiv i inngangsbillett.

Bueskyting, øksekasting og andre vikingleker. Runderidning på nordlandshester, for småbarn. Det er minst 1 aktivitetsleder til stede på området.

 

Skjeltersjåen kafe ved pollen har åpent ca 15 juni - 15 august og tilbyr enkel servering. 

 

Husfruas lammesodd selges i høvdinghuset i perioden 15 juni - 15 august ca. Nydelige, mettende suppe kokt over åpen ild og servert med vikingbrød.

Kurs 

Våre håndverkere vil holde flere kurs i løpet av sesongen. Tema og tidspunkter offentliggjøres løpende på vår hjemmeside og facebookside.

Det vil bli avholdt flere spennende endagskurs, foredrag og workshops under Lofotr vikingfestival. 

 

LOFOTR VIKINGFESTIVAL hvert år i august

Marked, kampshow, konkurranser, forestillinger og lek for hele familien hver dag. 100 – 150 tilreisende vikinger! Den årlige festivalen er svært 

populær både blant lokale og tilreisende gjester. Program mm: lofotr.no

 

FRØYS JOLBLOT 
God mat, godt drikke, stor stemning – det er duket for fest på vikingers vis! Mange 

firma/grupper bestiller sitt eget julebord, eller jolblot, som vi kaller det. Vi har også et par dager på høsten hvor alle kan melde seg på og komme sammen til fest.

JULEVERKSTED
Første helg i advent har vikingene juleverksted sammen med alle som vil være sammen med oss. Vi lager fine dekorasjoner og store og små hygger seg sammen. Salg av kaffe og vafler. Store rabatter i museumsbutikken. Spesialtilbud på årskort. Gratis inngang.

 

 

 

 

 

 

EN SMAK AV VIKINGTID - hver kveld, hele året

Individuelle gjester kan delta på vikinggilde i høvdinghuset hver kveld, hele året. Forhåndsbestilles. Les mer  på lofotr.no

Grupper kan bestille vikinggilder og vikinglunsjer, servert i høvdinghuset hele året. Flere tilgjengelige menyer.

Grupper kan bestille aktiviteter som øksekast og bueskyting. Sesongavhengig.

Museumskafeen er åpen i juni, juli og august.

Velkommen!