Skaftnes Gård ligger nydelig til mellom hav og grønne Lofot-fjell, mellom Sennesvik og Ure (kart) på Vestvågøy. Gården består av våningshus, fjøs, smie, brygge og naust.

Første gang en hører om Skaftnes i skriftlige kilder er i 1613. På 1800-tallet var Skaftnes et bittelite fiskevær med 7 - 8 båter. Første selveier var Abraham Krantz Pedersen, rundt 1860 - 1870. I årene som fulgte ble Skaftnes drevet med fiske og oppkjøp av fisk. Ca 1950 overtar Magnus Hansen gården, og han legger ned stor innsats i gårdsarbeidet, med rydding og dyrking av av den steinete jorda. For dette fikk han NY JORDS diplom. Han plantet også trær, stauder og løkplanter rundt huset. 

Husene på gården er åpne for besøk om sommeren. Her kan du oppleve både interiør og eksteriør fra "gamle dager", og ikke minst den gode stemningen som rår over gården. Beliggenheten er svært vakker, og litt utenfor allfarvei. Fra Lofotr Vikingmuseum er det ca 22 km til Skaftnes. Både Einangen og Hagskaret, to mulige veivalg, byr på storslått utsikt over Buksnesfjorden vestover og Henningsvær østover.

Her ligger åpningstider og priser for Skaftnes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fygle Museum

2 km fra Leknes mot Stamsund på Fygle ligger Vestvågøy Museum Fygle. Vestvågøy Museum Fygle består av Gammelskolen (1898), og Rorbu (1834). Gammelskolen inneholder et klasserom med inventar, samt utstillinger og innredninger av de øvrige rommene. Temaer du finner utstillinger om er for eksempel "skomakerverkstedet", "lærerboligen", "tekstilhåndverk" og "tannlegekontoret". Gjenstander og miljø fra fiskerbonden har fått særskilt mye oppmerksomhet i utstillingen. Fygle museum inneholder en mangfoldig samling gjenstander fra Vestvågøys fortid. Lokalene har i tillegg til skolebruk vært anvendt av herredsstyret og andre offentlige styrer og råd. Rorbuene gir et innblikk i fiskernes hverdagsliv. 

Besøksadresse: Idrettsgata 120, 8370 Leknes. Kart. Museet er åpent på bestilling. Mer info finner du her.