Som vikingdeltaker må du ha noe å tilby, til festivalens gjester og evt også vikinger. Det kan være kurs, foredrag, forestillinger (konserter, teater, gjøgling, annet), håndverksdemonstrasjoner, salgsbod eller annet. Ta kontakt med oss dersom du har lyst til å bidra. Vi kan tilby teltplass, utleie av vikingtelt, god stemning, masse vikinger og et stort publikum.

Lofotr Vikingmuseum, beliggende i vakre omgivelser på Borg midt i Lofoten, arrangerer nok en gang Norges nordligste festival. Første gang festivalen ble avholdt var i 2004.

Programmet lar både vikinger og publikum bruke alle sanser og delta selv, oppleve og lære. Lofotr Vikingfestival er et opplevelsesarrangement som formidler levende historie fra yngre jernalder (ca. 900-1200). Markedet og hele programmet for øvrig holder høy kvalitet og har et engasjerende innhold – for publikum så vel som for viking-deltagerne. Vårt ønske er å ha et mest mulig autentisk preg på det som blir presentert på festivalen.

Som deltager får du:

-       En fin anledning til å besøke vakre Lofoten
-       Være med å skape en særegen festival med helt spesielle opplevelser og atmosfære
-       God stemning før, underveis og etter stengetid…
-       Oppleve museumsområdet med rekonstruert smie, vikingskip og naust
-       Delta i ulike historiske konkurransegrener og/eller treningsleir for fightere
-       Lære nye fakta om vikingtid eller gamle håndverksteknikker (eller lære bort ditt eget)
-       Mye musikk, sang, dans og teater
-       Lokalproduserte matopplevelser
-       Bo i festivalområdets naturskjønne omgivelser rett ved fjorden – fritt for asfalt og mekanisk støy
-       Lett tilgang til naturopplevelser i fjell eller vann: vandrerturer, bading eller opplevelser av stillhet og enestående ro…
-       Være gjest på Lofotr Gilde i høvdinghuset, der vi serverer et skikkelig godt måltid og en hyggelig stund som takk for årets samarbeid

Markedet og det meste av festivalprogrammet foregår utendørs, men vi har også enkelt arrangementer inne i naustet og i Høvdinghuset (rekonstruksjon av det største byggverket fra vikingtid som noen gang er funnet).

Festivalen har om lag 100 - 130 viking-deltakere og ca. 5000 besøkende gjennom de hektiske festivaldagene. Det er enda plass til flere vikingdeltakere og publikum.

PÅMELDING
Påmeldingen for Lofotr vikingfestival er nå åpen. Det er begrenset med plasser, så vær raskt ute. Påmeldingen stenger når festivalen er full, eller 1. Mai.

Påmeldingsskjema finner du her.

Vil du være frivillig under festivalen eller har andre spørsmål - ta kontakt med oss: vikingfestival@lofotr.no

 

med vennlig hilsen

Vegard Kaasen Engen
konservator Lofotr vikingmuseum
(+47) 909 36 313