Vi oppfordrer deg til å ta med kontanter til Vikingfestivalen. Du kan betale med kort i museumsbutikken, museumskafeen og billettluka i selve museet. På festivalområdet kan du kun betale med kort i Skjeltersjåen kafe. I markedsbodene må du betale kontant. Det er anledning - så lenge kontantbeholdningen holder - å ta ut penger på norske kort i Skjeltersjåen kafe. Nærmeste minibank er i Lofoten Sparebank på Bøstad, ca 1,5 km fra museet. 

Billetter til festivalen og museet kjøpes enten i selve museet (Glassgården) eller ved inngang til festivalområdet. 

Parkering kan foregå ved museets hovedparkering ved E10. Er du bevegelseshemmet kan du få tillatelse til å kjøre ned til festivalområdet. Dette må avklares med våre ansatte. Det er ikke parkeringsmuligheter på festivalområdet, annet enn for spesielt henviste kjøretøy. 

Til fots: Det er ca 1,5 km å spasere (gode grus-stier, delvis bakke) fra selve museet og til festivalområdet. Beregn minst 20 minutter hver vei. 

I Skjelterskjåen kafè (på festivalområdet) serverer vi kalde og varme drikker, dagens vikingrett, pølser og andre enkle retter. Vi har også noen søtsaker som is og kaker. I museumskafeen (Glassgården) er det vanlig servering hele dagen. Det vil også selges mat/matvarer fra enkelte handelsboder på vikingmarkedet. 

Under festivalen tilbys en rekke kurs, for store og små. De aller, aller fleste kursene er gratis for barn (inkl i inngangsbillett). Informasjon om disse finner du her samt i informasjonboden på festivalområdet. 

Konkurranser: Noen konkurranser er bare for vikingene. Vi håper publikum vil juble dem fram. Det vil også være flere konkurranser for publikum. Vi oppfordrer DEG til bli med!