Vi oppfordrer deg til å ta med kontanter til Vikingfestivalen. Du kan betale med kort i museumsbutikken, museumskafeen og billettluka i selve museet. På festivalområdet kan du betale med kort i Skjeltersjåen kafe. Du kan også bruke VIPPS i Skjelterskjåen. I markedsbodene må du betale kontant. Det er anledning - så lenge kontantbeholdningen holder - å ta ut penger på norske kort i Skjeltersjåen kafe. Nærmeste minibank er i Lofoten Sparebank på Bøstad, ca 1,5 km fra museet. 

Billetter til festivalen og museet kjøpes enten i selve museet (Glassgården) eller ved inngang til festivalområdet. 

Parkering kan foregå ved museets hovedparkering ved E10. Er du bevegelseshemmet kan du få tillatelse til å kjøre ned til festivalområdet. Dette må avklares med våre ansatte. Det er ikke parkeringsmuligheter på festivalområdet, annet enn for spesielt henviste kjøretøy. 

Til fots: Det er ca 1,5 km å spasere (gode grus-stier, delvis bakke) fra selve museet og til festivalområdet. Beregn minst 20 minutter hver vei. 

I Skjelterskjåen kafè (på festivalområdet) serverer vi kalde og varme drikker, dagens vikingrett, pølser og andre enkle retter. Vi har også noen søtsaker som is og kaker. I museumskafeen (Glassgården) er det vanlig servering hele dagen. 

Under festivalen tilbys en rekke kurs, for store og små. De aller, aller fleste kursene er gratis for barn (inkl i inngangsbillett). Informasjon om disse finner du her samt i informasjonboden på festivalområdet. 

Konkurranser:  Noen konkurranser er for barn, noen for voksne, noen bare for vikingene. Vi håper publikum vil juble dem fram. Det vil også være flere konkurranser for publikum. Vi oppfordrer DEG til bli med!