Husfruen på vikinggilde

18 januar 2023

  • Festival

Vikingfestivalens tema 2023: Mat og drikke

2. – 6. august 2023 arrangeres det Vikingfestival ved Lofotr Vikingmuseum! Årets tema er mat og drikke, og det blir levende historiefortelling gjennom lek og aktiviteter for store og små. Finn ut hva man spiste for tusen år siden, se håndverk og kultur, møt vikingkrigere og se dem sloss, og kanskje tør du å sende barna på kampskole for å bli ekte vikinger?

Edita Nurmi lager mat inspirert av arkeologiske funn og tradisjon. Du kan lage flatbrød og prøve smørkjerning. Edita skal ikke bare lage mat med tradisjonelle råvarer som skrei, men hun har også med seg uvanlige delikatesser til oss – det skal stekes både hjort og bever!

En festival for hele familie

Ole og Magnus deler sin fortellerglede i interaktivt teater. De blir å finne høyt og lavt på festivalområdet hele dagen!

Vikverir er et av landets eldste hærkamplag og stiller manns- og kvinnesterke for å ha kampshow hvor de viser forskjellige kampteknikker og strategier.

Lofotr Vikingfestival er en festival for hele familien, og vi fokuserer spesielt på barneaktiviteter. I år blir det Viking Boot Camp! Olaf Skjegglaus kommer tilbake til Lofoten etter mange års tokt og handelsreise i England.

Vikingartisten Kjell Braaten

Kjell Braaten komponerer frem toner fra en svunnen tid. Kjell er en engasjerende historieforteller spesialisert på historiske instrument og har laget musikk til film og TV-serier.Han kommer til Lofoten med konserter og en lærerik forestilling om vikingmusikk.

Workshops, kurs og foredrag

Det kommer til å være en rekke aktiviteter, foredrag, demonstrasjoner og workshops gjennom hele festivalen. Prøv deg på brikkeveving, spinning, preging i lær, keramikk og mer!

Det blir foredrag hver dag! Thom Kelly som har vært treskjærer ved museet i flere sesonger blir å fortelle om vikingtids treskjæring og kunst. Alf Ragnar Nielssen, pensjonert førstekonservator ved Museum Nord og professor i historie ved Nord universitet, foreleser om tørrfiskens veier ut i Europa og hvordan handelen med marine produkter bidro til å innlemme Nord-Norge i det europeiske kulturfellesskapet.

Museets konservator Elisabeth Rosa Brusin har skrevet master om ølbrygging i vikingtid og tidlig middelalder, og vil forelese om ølets historie mens vi brygger øl. Lofoten Ville Kjøkken deler sin kunnskap om sanking lokale spiselige vekster. Det er overraskende hvor mye spiselig som finnes like utenfor døra!


Siste nytt

14 mai 2024

Sommer sesongen nærmer seg

20 februar 2024

Vinterferien 2024

Skjoldehamndrakten

6 februar 2024

Trådenes hemmelighet: Skjoldehamndrakten