Home > Informasjon til grupper

INFORMASJON TIL GRUPPER

Museet har mange flotte tilbud til grupper som ønsker å besøke oss. Vi kan tilby omvisning, god mat og drikke, samt et utvalg aktiviteter.


Husk å forhåndsbestille de produktene dere ønsker å benytte dere av.
Grupper som forhåndsbestiller, blir møtt av en vert/guide ved ankomst og får en introduksjon til historien oppe i vårt flotte langhus, før gruppens medlemmer får mulighet til å utforske museet på egen hånd.

Dersom gruppen er 15 eller flere personer kan vi innvilge grupperabatt på inngangsbilletter. Gruppen betaler det samme for alle personer (enten de er senior, studenter, barn eller voksne).

Er gruppen færre en 15 personer men fristet av gruppetilbud likevel? Ved å betale et minimum gebyr (tilsvarer betaling for 15 personer) kan vi ta i mot dere på samme betingelse som grupper.

For booking kontakt: booking@lofotr.no l tlf. 76 08 49 00

GUIDING

For grupper tilbyr vi korte omvisninger med guide i Høvdinghuset. I utstillingene og i filmen gis det informasjon ved hjelp av moderne audioguider og smarttelefoner (tilgjengelig på tysk, engelsk, fransk, norsk, spansk og italiensk).

Ved bestilling ha klart informasjon om:

 • Dato for ankomst
 • Klokkeslett for ankomst
 • Antall gjester i gruppen
 • Ønsket språk på omvisningen

Be gjestene ta med egen smarttelefon og hodetelefoner om mulig, dette for enklest mulig bruk av audioguide systemet. Bruk av telefonen medfører ikke ekstra kostnader (roaming eller annet) systemet drives over intern wi-fi.

MAT OG DRIKKE

Velsmakende mat og flakkende lys fra oljelamper. Duft av tjære og bål, vakre utsmykninger og ikke minst – vissheten om at du er på viktig historisk grunn skaper en god ramme rundt en måltidsopplevelse. Maten er tilberedt av vikingenes råvarer og servert på vikingers vis. I høvdinghuset kan både sansene og magen mettes.

Velg blant ulike menyer. Vi serverer i høvdinghuset, enten i den storslåtte gildehallen eller den mer intime boligdelen. Noe avhengig av meny tar vi imot grupper på inntil 160 personer. Gildehallen rommer ca. 90 – 100 personer, Boligdelen ca. 50 personer. Måltidene serveres av vikinger i flotte, autentiske drakter.

Vi skreddersyr også arrangementer for små grupper, med tilpassede aktiviteter, guide og måltider.

Ved bestilling ha klar informasjon om:

 • Dato for ankomst
 • Klokkeslett for ankomst
 • Antall gjester i gruppen
 • Ønsket bevertning, for eksempel ett glass mjød, lammesodd eller større måltider.
 • Husk å si i fra om eventuelle matallergier.

Priser fra kr 395.- p.p.

EKSEMPEL PÅ PAKKE-TILBUD

Et eksempel på en pakke for din gruppe kan være guiding + mjød og tørrfisk.

Ved siden av en omvisning på museet serverer vi gjerne et lite glass med gudenes festdrikk, den gyldne mjøden, sammen med tørrfisk fra Lofoten. Tørrfisken var en viktig proviant og handelsvare for vikingene, noe som gjør denne kombinasjonen til den perfekte lille smakebit av vikingtid.

285.- p.p

Et vikingskip som seiler

AKTIVITETER

En gård som hadde mange folk, som drev med lek, ble sett på som en gård med dyktige folk. De var raske og smidige og vel egnet i kamp. På Lofotr Vikingmuseum legger vi til rette for at menn og kvinner skal kunne tevle i vikingtidens aktiviteter. Finn fram din indre viking og bli med på leken!

Legg til ekstra opplevelser underveis i gruppebesøket. I en lang periode om sommeren er det ekstra mange aktiviteter tilgjengelig, som roturer, hesteridning for barn, øksekasting osv. Vi garanterer ikke plass for hele grupper på de regulære aktivitetene. Skal man sikre seg plass må det forhåndsbestilles. Bestiller betaler for egne arrangementer/aktiviteter for gruppen. Vi tilrettelegger arrangementet slik at det passer for deg og din gruppe. Med utgangspunkt i tiden du har til rådighet, årstid og gruppestørrelse kommer vi med forslag – enten gruppen er stor eller liten.

Priser fra kr. 310.- p.p.

Ved bestilling ha klar informasjon om:

 • Dato for ankomst
 • Klokkeslett for ankomst
 • Antall gjester i gruppen
 • Ønskede aktiviteter som rotur, øksekast eller annet

TILLEGG TIL OPPLEVELSEN

Under måltider opptrer våre vikinger gjerne med sang og musikk fra sen vikingtid/ tidlig middelalder. Dersom ønskelig kan også Høvdingen delta som vertskap. Han vil lede arrangementet og fortelle om livet sitt sammen med husfrua og resten av folket på Borg.

Høvding

Tilgjengelig: hele året.

Varighet: etter avtale.

Pris: Kr 3000,-

Musikk

i tillegg til sang og musikk kan du også avslutte måltidet på vikingers vis. La oss by dere opp til dans. Den tradisjonelle ringdansen rundt ildstedet er en dans alle kan bli med på.

Sang/dans er allerede inkludert i enkelte av våre måltider men kan også bestilles ekstra til øvrige måltider.

Tilgjengelig: hele året.

Varighet: 15 — 20 minutter.

Pris: Inntil 30 personer Kr 2500,- tillegg for 31-90 pers Kr 1500,-

Ved bestilling ha klar informasjon om:

 • Dato for ankomst
 • Klokkeslett for ankomst
 • Antall gjester i gruppen
 • Ønskede tillegg

Mer om Lofotr Vikingmuseum

Folkemengde ser på en gjennomføring av en vikingkamp

Bli medlem

Bli med i vår medlemsklubb! Få tilgang til fordeler, tilbud og nyheter.

Kart som viser Lofotr Vikingmuseum

Besøk oss

Planlegg ditt besøk på Lofotr Vikingmuseum i Lofoten, på den vakre øya Vestvågøy.

Museum Nord Logo

Museum Nord

Lofotr Vikingmuseum er en del av Museum Nord, en stiftelse bestående av 21 museer i Lofoten, Vesterålen og Ofoten.

Viking sjakkspill

Nettbutikk

Fra barneleker og brettspill for voksne, til bøker og klær. Velkommen inn!