Home > Mat og drikke

MAT OG DRIKKE

Ta en pust i bakken mellom inntrykk og opplevelser.

SPISESTEDER

MUSEUMSKAFEEN

Museumskafeen serverer mat og drikke inspirert av ingredienser man kjente til på vikingtiden. Kaféen er åpen for alle og ligger i ankomstanlegget. Velkommen inn for en deilig pause i museumsbesøket. Her får du servert både varm og kald mat, forfriskninger og kaker. Prøv gjerne våre gode smørbrød med lokalprodusert ost, røkt laks eller lammepølse. Eller kanskje det frister mer med en vaffel og hjemmelagede kaker av blåbær eller tyttebær?

Sesongens utvalg:

02.01 – 31.05Vi tilbyr enkel servering med hjemmelagde kaker, smørbrød og dagens suppe. Is, vaffel og et utvalg av varm og kald drikke.
01.06 – 31.08Vi serverer varmmat som vikingburger, rømmegrøt, fiskekaker og vegansk nøttebiff. Ferske hjemmelagde kaker og smørbrød. Is, vaffel og et utvalg av varm og kald drikke.
01.09 – 22.12Vi tilbyr enkel servering med hjemmelagde kaker, smørbrød og dagens suppe. Is, vaffel og et utvalg av varm og kald drikke.
Åpen hele året, i museets åpningstider. Velkommen inn!
SKJELTERSKJÅEN KAFE

Skjelterskjåen kafe ligger nede ved aktivitetsområdet og er godt egnet for en pust i bakken mellom ulike aktiviteter og opplevelser. Kafeen selger supper og pannekaker inspirerte av vikingtidens tilgjengelige ingredienser. Her finner du også is og diverse drikke, som kan nytes utendørs i hyggelige omgivelser.

Åpen perioden 15.06 – 15.08 fra kl. 11:00 – 18:30 hver dag.

HØVDINGHUSET

I Høvdinghuset kan du oppleve vikingtiden på en levende og velsmakende måte med vikingenes varme lunsj i høvdinghuset’s flotte gildehall. Husfruas deilige lammesodd blir kokt i jerngryte over bålet og serveres med lokalt brød og rømme. Her har du også muligheten til å teste honningøl produsert av Lofotpils.

Fra 15.06 – 15.08 severes lammensodden fra kl. 12:00 – 17:00 hver dag.

Medbrakt mat og drikke:

Medbragt mat og drikke er ikke tillatt i våre lokaler, hverken i kafé, ankomstanlegg eller i høvdinghuset. Men dere er velkommen til å bruke våre piknik bord som er plassert rundt utendørs på ulike plasser på museumsområdet.

VIKINGGILDE

Velkommen til en fest på vikingers vis! Høvdingen og Husfrua ønsker dere velkommen til et måltid i den mektige gildehallen. Bli kjent med folket på Lofotr og bli med på en reise mer enn 1000 år bakover i tid.

Nyt en velsmakende middag i historiske omgivelser. Vikinger i flotte drakter, flakkende lys fra oljelamper, vakre utsmykninger og lukten fra tjære og bål. Høvdingen og Husfrua ønsker dere velkommen til et måltid i den mektige gildehallen.

Vikinggildet er et kveldsarrangement i samarbeid med hurtigruta. Her vil Husfrua bære fram sin beste mat; lammelår av Lofotlam med velsmakende tilbehør og krydder av lokale urter. Det vill bli ofret til de norrøne gudene og underveis i måltidet blir det gode historier, sang og dans.

Bli med på en unik opplevelse!

 

https://ticket.lofotr.no/

Mer om Lofotr Vikingmuseum

Viking sjakkspill

Nettbutikk

Fra barneleker og brettspill for voksne, til bøker og klær. Velkommen inn!

Kart som viser Lofotr Vikingmuseum

Besøk oss

Planlegg ditt besøk på Lofotr Vikingmuseum i Lofoten, på den vakre øya Vestvågøy.

Folkemengde ser på en gjennomføring av en vikingkamp

Bli medlem

Bli med i vår medlemsklubb! Få tilgang til fordeler, tilbud og nyheter.

Museum Nord Logo

Museum Nord

Lofotr Vikingmuseum er en del av Museum Nord, en stiftelse bestående av 21 museer i Lofoten, Vesterålen og Ofoten.