Home > Museumsbutikk

MUSEUMSBUTIKK

Velkommen inn!

Museumsbutikken har et rikt utvalg varer med tilknytning til vikingtid og historie.


I museumsbutikken finner du faglitteratur, historiske smykker, replikaer av historiske glass, perler og spill. Vi har gaveartikler som lokalt tilvirkede såper, krydderurter, te, ost og syltetøy. Vi har også et rikt utvalg av ull produkter, t-skjorter, leker og andre suvenirer. Usikker på hva du vill kjøpe i gave til noen? Vi selger gavekort som kan brukes i museumsbutikken, inngang til museet og i vår kafe.

 

Egenproduserte varer:

Våre håndverkere lager mye flott som selges i museumsbutikken. Brikkebånd, votter og luer i nålebinding, små skinn produkter m.m.

 

Butikken følger museets åpningstider og du trenger ikke inngangsbillett for å besøke oss her.

GULLGUBBE

I høvdinghuset på Borg ble det funnet 5 gullgubber. I butikken kan du få kjøpt smykker, øredobber, pin og nål med kopi av gullgubbene som ble funnet her. Dette er den perfekte gaven eller minnet fra vikingmuseet.

HNEFATAFL

Hnefatafl eller kongens bord, var et populært spill under vikingtiden. Spillet handler om en vikingkonge som blir angrepet i borgen sin. Det ligner sjakk, da det er et strategi-spill og brikkene flytter seg på samme vis som tårnene. Det perfekte spillet til lange mørke vinterkvelder.

LITTERATUR OG FAKTA BØKER

Vi har et stort utvalg av bøker som omhandler både vikingtid og Lofoten. Størst fokus er det på vikingtid. Ønsker du å fordype deg i Snorre sin saga, lære mer om tekstiler eller kanskje mytologi? Utvalget har et stort spenn. Vi nevner skipsbygging – tekstiler – saga – mytologi – plantefarging – Vikingenes visdomsord og andre intressante temaer. Vi har også en egen liten bokavdeling for barn, med lettleste bøker og aktivitetshefter.

LOKALE PRODUKTER

Vi har et stort utvalg lokale produkter. Krydder og te, ost fra gårdsysterier, tørrfisk, syltetøy, tangsalt m.m. Vi samarbeider med lokale produsenter som Aalan Gård, Lofoten Gårdsysteri, Lofoten gaver og brukskunst, Arctic Water, Yngve Olsen, Lofoten Seaweed, og Lofotpils.

Mer om Lofotr Vikingmuseum

Viking sjakkspill

Nettbutikk

Fra barneleker og brettspill for voksne, til bøker og klær. Velkommen inn!

Årskort

Bor du i Lofoten eller kanskje du besøker museet flere ganger i løpet av året? Da kan våre rimelige årskort være noe for deg.

Kart som viser Lofotr Vikingmuseum

Besøk oss

Planlegg ditt besøk på Lofotr Vikingmuseum i Lofoten, på den vakre øya Vestvågøy.

Museum Nord Logo

Museum Nord

Lofotr Vikingmuseum er en del av Museum Nord, en stiftelse bestående av 21 museer i Lofoten, Vesterålen og Ofoten.