Hva skjer i februar 2019

Ingrida_weawing_Photo_Rebeca_Franko_Lofotr_Vikingmuseum

I februar har museet åpent 6 dager i uka (mandag-lørdag 1200-1600), - og hver kveld for gjester som har meldt seg på vikinggilde. Det er barnas vikinglørdag eller vikingtreff i helgene, og på hverdagene kan man stifte bekjentskap med våre dyktige guider og håndverkere i Høvdinghuset. 

Hva skjer hos vikingene i februar?

Åpningstider finner du her.

Besøk utenfor åpningstid kan forhåndsbestilles (grupper).

Arkeologisk utstilling,
film og Høvdinghuset er åpne.
Ta med deg smarttelefonen din og lytt deg gjennom de fine funnene som er utstilt.
Bædi og Børdi, barnas reiseguider i Norge er klare til innsats på Vikingmuseet!
Vikinggilde hver kveld for individuelle (forhåndsbestilles) kl. 1830 – 2100.
Museumsbutikken har åpent i museets åpningstid.

På følgende dager i februar har vi ekstra aktiviteter:

  • Lørdag 2. februar:
    Lofoten Vikinglag har vikingtreff og driver med håndverk og sosialt samvær i Høvdinghuset
  • Lørdag 9. februar:
    Barnas vikinglørdag, vær med på "Runereise gjennom langhuset"
    Vargfot Vikinglag har vikingtreff og driver med håndverk og sosialt samvær i Høvdinghuset
  • Lørdag 16. februar:
    Barnas vikinglørdag, vi spiller hnefatafl brettspill
  • Lørdag 23. februar:
    Barnas vikinglørdag, lag ditt eget runesmykke

Runereise gjennom langhuset
På reisen lærer du litt om tekstiler og andre materialer som brukes til møbler, maskiner og annet. Var det like enkelt før i tiden som nå å bare kjøpe nytt?
Eller kan man ved å velge riktige materialer reparere og fornye klær og utstyr?
Deltagerne inviteres gjennom en interaktiv rune-reise gjennom flere stasjoner i langhuset til å prøve, kjenn og se.
Kanskje vil det skape undring og forståelse på forandringene som har skjedd opp gjennom de 1000 år som har gått siden vikingtiden?

Lag ditt eget runesmykke
Deltagere får hver sin amulett. Du må selv pusse overflaten av din egen amulett, velge farge og motiv som du selv maler på.

Hnefatafl-spill
Hnefatafl, kongens bord eller tablut var et av Nord-Europas store brettspill. Spillet var populært i Skandinavia i og før vikingtiden. Spillet handler om en vikingkonge som blir angrepet i borgen sin. Hnefatafl ligner på brettspillet sjakk og er et strategi-spill. Brikkene flytter seg på samme vis som tårnene. Hnefatafl er likevel forskjellig fra sjakk på flere måter. Vikingene syns hnefatafl er veldig moro! Man kan spille med veldig flotte og forseggjorte brikker, som Lewis Chessmen, eller bruke mye enklere og like gode brikker. Det viktigste er å kaste seg ut i spillet!

Vikingtreff: Vikinglag på besøk
Et vikinglag er som en klubb hvor medlemmene samles rundt sin felles interesse; vikingtiden. Vikingene måtte beherske mange arbeidsområder, både innendørs og utendørs. I et vikinglag vil du finne noen medlemmer som er særlig interessert i arbeid med lær, andre er opptatte av tekstiler og er kanskje veldig flinke til å spinne tråd og veve. Andre igjen er gode på å sy mens noen kanskje er mest opptatt av mat eller våpen.

Om DU er interessert i vikingtiden og har lyst til å undersøke hva et vikinglag er og om det er noe for deg da kan du møte vikinglag på Lofotr Vikingmuseum, blant annet. Vikinglagene driver seg selv og er ikke en del av Lofotr Vikingmuseum men Lofotr-vikingene og vikinglags-vikingene har selvsagt sterke vennskapsbånd og mye kontakt. I Lofoten har vi to vikinglag, Lofoten Vikinglag og Vargfot Vikinglag. Begge har medlemmer i ulike aldre og fra hele Lofoten.

Jernalderfolket – foredrag 3 jan 2019
Sommer-/sesongjobb 2019