Hva skjer i mars 2021

Hva skjer i mars 2021

3. og 6. mars 2021 holder museet åpent i forbindelse med vinterferie.  Vi holder også åpent et par dager i påsken. Pga covid-19 holder museet ellers stengt vinteren 2021. 

Hva skjer hos vikingene i mars?


Åpningstider finner du her. 

Besøk utenfor åpningstid kan forhåndsbestilles (gjelder grupper, i tråd med smittevernbestemmelsene)

Arkeologisk utstilling,
film og Høvdinghuset er åpne.
Ta med deg smarttelefonen din og lytt deg gjennom de fine funnene som er utstilt.
Bædi og Børdi, barnas reiseguider i Norge er klare til innsats på Vikingmuseet!
Museumsbutikken har åpent i museets åpningstid.

På følgende dager i mars har vi ekstra aktiviteter:

Vinterferie: 

 • Onsdag 3. mars:
  • Ekstra aktiviteter for barn og familie kl 1200 - 1600
   Sang og musikk i vikingtid 
 • Lørdag 6. mars
  • Ekstra aktiviteter for barn og familie kl 1200 - 1600
   Vi baker vikingpizza over bålet

Påsken 2021: 

 • Lørdag 31. mars
  • Ekstra aktiviteter for barn og familie kl 1200 - 1600
 • Onsdag 3. april
  • Ekstra aktiviteter for barn og familie kl 1200 - 1600

Praktisk informasjon om aktivitetene:

Sang og musikk: Vikingene hadde også musikkinstrumenter, noen lager toner og andre kan man lage rytmer med. Barna får høre et par vikingsanger og se noen forskjellige musikkinstrumenter. Dette har vært en populær og stemningsfylt aktivitet tidligere og vi gleder oss til å samle barn og voksne rundt musikk igjen.


Pinnebrødbaking og vikingpizza: Det er koselig å oppholde seg rundt bålet. Nyttig er det også – for over bålet kan du lage mat. Med deig som er laget med ingredienser fra vikingtiden, surret rundt en pinne steker du det over bålet til godt pinnebrød. Vi skal også lage «vikingpizza» over bålet. Barn og voksne lager pizza på vikingers vis, med råvarer som var tilgjengelige da, i ildstedet. Sjelden koser gjestene seg så mye innendørs som når de får nyte varmen av bålet og stemningen i vikingenes verden.


I tillegg kan du oppleve den arkeologiske utstillingen med unike funn fra området. Barnas reiseguider Bædi og Børdi står klare til å guide ungene om de vil ha sin egen tur 😊. Museumsbutikken har alltid åpen når museet er åpent. I høvdinghuset – som er verdens største – dufter det av tjære og bål, det er håndverk, utsmykninger og utstilling knyttet til vikingene verdensbilde/mytologi.

NB: Endringer grunnet situasjonen med korona kan forekomme. Takk for forståelsen.

Les gjerne om våre tiltak for smittevern før ditt besøk. For best mulig opplevelse av vår audioguide-utstilling anbefaler vi at du har med egen smarttelefon og hodetelefoner - vi kan dessverre ikke låne ut utstyr av hensyn til smittevern.

Grupper kan bestille vikingmåltider og besøk/omvisninger ved å kontakte vårDenne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Grupper kan forhåndsbestille for alle dager for besøk utenom åpningstider. 

Hva skjer i april 2021
Hva skjer i januar 2021