(UTSATT) 25. april: foredrag "Tørrfiskens veger ut i Europa i middelalderen"

Foto: Kjell Ove Storvik, Lofotr Vikingmuseum

FOREDRAGET UTSATT. Lørdag 25. april blir det jubileumsforedrag om tørrfiskens handelsruter på Lofotr Vikingmuseum. Foredragsholder er Alf Ragnar Nielssen. Det blir rimelig inngang og gratis for dem med årskort. 

Tørrfiskens veger ut i Europa i middelalderen

Alf Ragnar Nielssen har arbeidet som professor i historie ved Nord Universitet og har også hatt bistilling ved Lofotr Vikingmuseum. I 2012 utga han boka «Landnåm fra nord - utvandringa fra det nordlige Norge til Island i vikingtid». Nielssen har imidlertid arbeidet mest med fiskeri- og kysthistorie og var redaktør/forfatter i verket «Norges Fiskeri- og kysthistorie» (2014), med spesielt ansvar for middelalderen. Han har også deltatt i flere internasjonale forskningsprosjekt om fiskerihistorie.

I foredraget vil Nielssen fortelle historien om de vekslende europeiske markedene for den norske tørrfisken, fra den store eksportens begynnelse ca. 1100 inntil Italia seilte opp som den viktigste mottakeren ca. 1800. I de sju mellomliggende århundrene var det nemlig England, Tyskland og Nederland som etter tur var hovedmarkeder. Det var kontakten med disse landene, via Norges eksporthavn Bergen, som bidro mest til å innlemme Nord-Norge i det europeiske kulturfellesskapet. 

NÅR:
Dørene åpner kl. 17:30 for de som ønsker en kopp kaffe og noe å bite i.
Foredraget holdes på norsk og starter kl. 18. Det varer i ca. 40 min. 
Etterpå blir det tid til å se utstillingen for de som har lyst. Dørene lukker kl. 19:30.

PRIS: 
Billett selges ved inngangen – i anledning 25-års-jubileet til den nette sum av kr. 25. For de som har årskort, er det gratis inngang.


×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Korona: museet er stengt inntil videre
(UTSATT) 25. mars: foredrag "Fiskeri og sjøfangst ...

Lignende Artikler

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: vikingmuseet@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no