Barnas vikinglørdag 16. mars: Runereise

Foto: Lofotr Vikingmuseum
Bli med på en runereise gjennom langhuset ved å bruke dine sanser for å finne fram. Barna må prøve, kjenne og løfte for å finne alle runene som til slutt vil danne et ord.

Runereise gjennom langhuset

På reisen lærer du litt om tekstiler og andre materialer som brukes til møbler, maskiner og annet. Var det like enkelt før i tiden som nå å bare kjøpe nytt?
Eller kan man ved å velge riktige materialer reparere og fornye klær og utstyr? 

Deltagerne inviteres gjennom en interaktiv rune-reise gjennom flere stasjoner i langhuset til å prøve, kjenne og se. Kanskje vil det skape undring og forståelse på forandringene som har skjedd opp gjennom de 1000 år som har gått siden vikingtiden?

Høst, vinter og vår, lager våre og tilreisende vikinger litt ekstra liv de fleste lørdager. Omtrent halvparten av disse er barnas vikinglørdag med aktiviteter for barna og omtrent to ganger i måneden kommer ett av Lofotens to vikinglag på besøk med sitt vikingtreff.

Aktivitetene som skjer på Barnas vikinglørdag passer godt for barn i ulike aldre om ikke annet er spesifisert. En oversikt over alle aktiviteter som skjer kan du få i årshjulet.

Når vikinglagene har Vikingtreff vil de holde på med egne sysler som kan være ulikt fra gang til gang. Enten håndarbeid, ulike aktiviteter eller hyggelig samvær og snakk rundt felles interesser. Du kan snakke med dem, se hva de driver med og kanskje få lov til å prøve litt av det de driver med selv?

Barneaktivitetene koster ikke noe ekstra (inklusiv i vanlig inngangsbillett) og årskort gjelder også disse dager.

la la la

Enter your text here ...

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Barnas vikinglørdag 23. mars: Tynnbrød
Vikingtreff: Vargfot Vikinglag, 9. mars

Lignende Artikler

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: vikingmuseet@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no