Kveldsprogram: Eldrim (fredag 9. august)

safe_image Eldrim Viking age music at Lofotr Vikingfestival photo Eldrim

Gled deg! Eldrim entrer scenen i naustet og lover konsert med sterk stemning fra vikingtiden!

Konsert med Eldrim

​Vi er stolte over å presentere bandet Eldrim for våre gjester og vikinger! 

Eldrim ble startet  i 2015 da de fem bandmedlemmene Hilde Midtgaard, Espen Winther, Birgitta Bibbi Ottestad, Jon Levi Pedersen og Thomas Hallberg møttes som deltakere i Borre Vikinglag. Til å begynne med spilte de på vikingmarkeder rundt i landet og i juni 2019 ga de ut sitt debutalbum "Kvile". Bandet spiller følelsesbasert vikingmusikk på selvlagde instrumenter inspirert av historiske funn. Med albumdebuten tar de musikken sin ett skritt lengre og albumet er et resultat av et arbeid som har pågått helt siden de startet å spille sammen. 

"Vi spiller for å lage ei stemning av vikingtid. Vi vet jo ikke helt nøyaktig hvordan musikken var for mer enn 1000 år siden", sier Espen. "På scenen kommer den mørke og dystre delen av bandet fram. De 10 låtene vi har laget blir til et album som er ei gjennomgående tragisk kjærlighetshistorie som handler om savn, lengsel, kjærlighet, sykdom, tap og fortvilelse." Han forventer at folk syns musikken er trist. "Etter at vi hadde spilt på Midgardsblot Metal Festival kom en engelsk metalldude opp til scenen med tårer rennende nedover kinnene. Selv om han ikke forstod teksten fanget han nerven - og det er det vi er ute etter."

Vikingmusikk har opplevd en voksende følgermasse de siste årene, ikke minst takket være Wardruna, som har fått mange fans via TV-serien "Vikings". "De har definitivt brøytet vei. Via vår egen YouTube merker vi at vår musikk når langt ut i verden. Vi får jevnlig tilbakemeldinger fra de fjerneste land om at lytterne verdsetter musikken vår," sier Espen. 

Konsert fredag 9. august 2019: 
Konsertstart klokka: 22:00
Hvor: Naustet, festivalområdet
Pris: kr 100. Billetter selges i døra. 
Forfriskninger selges i naustet. Medbragt drikke og mat ikke tillatt. 
Parkering: ved kirken. Gå til fots til festivalområdet, ca 10 minutter. 
Kle deg litt varmt dersom været tilsier det. 

Velkommen til stemningsfull konsert!

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Kveldsprogram: Firenight (torsdag 8. august)
Vikingskipet Lofotr skal få ny rigg (ons 29. mai -...

Lignende Artikler

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: vikingmuseet@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no