Sommer 2020 - aktiviteter og tilbud

Lofotr-vikingemuseum-Kjell-Ove-Storvik-2019-9390-coverfotosize Hva skjer ved vikingmuseet sommer 2020

Også i sommer blir det aktiviteter og opplevelser for hele familien ved Lofotr Vikingmuseum. Den viktigste delen, Høvdinghuset og utstillingene åpner 1. juni. 15. juni - 30. august skjer det ekstra mye hos vikingene. 

Bli med på en reise 1000 år bakover i tid

Hele sommeren: 
Håndverkere og guider er på plass i
Høvdinghuset
, klare til å demonstrere arbeidet sitt for deg og til å fortelle deg om livet i vikingtiden. 

Dyrene på gården, villsau, nordlandshester og nordlandskyr er på beite på museets store uteområder. Villsvinene går i innhegninga si like ved Høvdinghuset. 

Ved vikingskipshavna ligger vikingskipet Vargfotr fortøyd sammen med 5-keipingen og en nyere tradisjonsbåt. Du spaserer til Vikingskipshavna på ca. 15 - 20 minutter, langs grusvei/skogsvei. 

(artikkelen fortsetter under bildet)

De arkeologiske utstillingene er åpne og vi viser film i filmsalen (Drømmen om Borg, varighet 12 min). Filmen vil bli spilt med lyd i salen (tidligere har vi brukt headset og mobiltelefoner/ipods. Publikum har kunnet velge språk selv. Det gjør vi ikke i år, av smittevernhensyn). Det er guide tilstede i de arkeologiske utstillingene. Ønsker du å fordype deg i historien om Borg eller om de ulike funnene - ta med egen mobiltelefon og headset (det er installert audioguidesystem i utstillingene).

Bædi & Børdi er klare og ivrige etter å være barnas reiseguider - hele året. MRK! Last ned appen og bruk egen mobiltelefon/headset ved Lofotr Vikingmuseum. Av smittevernhensyn låner vi ikke ut utstyr i år. Bædi & Børdi har forresten sitt eget "fise-seg-til-månen"-spill, det ligger også i appen. Fis i vei!

Museumsbutikken er alltid åpen når museet er åpent. Et godt utvalg av bøker, gaver, leker, keramikk, tekstiler og mye annet fint.

Museumskafeen er åpen (juni - august). Kalde og varme retter, varme og kalde drikker, is og kaker. 

(artikkelen fortsetter under bildet)

Fra 15. juni:

Prøv deg på øksekasting (15. juni - 30. august)
Spesielle kasteøkser skal finne veien til blinken - en morsom aktivitet som passer for de fleste. Aktivitetslederen hjelper deg med å finne rett teknikk. Aktiviteten foregår ved Vikingskipshavna/aktivitetsområdet. Anbefalt aldersgrense: Fra 6 år og oppover 

Skyt med pil og bue (15. juni - 30. august)
Finn fram din indre viking og skyt på blink! Aktivitetslederen hjelper deg med å finne rett teknikk. Morsomt og utfordrende for både barn og voksne. Aktiviteten foregår ved Vikingskipshavna/aktivitetsområdet. Anbefalt aldersgrense: Fra 6 år og oppover.

Familieaktivitet: Lokes lure runesti (hele sommeren)
Utendørsaktivitet som fører deg over hele museumsområdet. Deltakerne må følge et kart og samle runer som skaper et hemmelig ord. Aktiviteten passer for hele familien. Rebusløpet starter i Høvdinghuset og avsluttes i Vikingskipshavna

(artikkelen fortsetter under bildet)

Vikingskip (seil/ro: til og med 16. august 2020)
Ved Vikingskipshavna ligger vikingskipet Vargfotr fortøyd, sammen med en nordlandsbåt (nyere tradisjonsbåt) og en 5-keiping. Fra 15. juni er det en guide tilstede ved båtene.

Skjelterskjåen kafe (utendørs, 15. juni - 30. august)
Ved Vikingskipshavna ligger en fin, liten utendørskafe. Her selges supper, kalde og varme drikker, pannekaker og is.

Vikingenes varme lunsj: lammesodd eller andre supper
Velsmakende og mettende suppe/sodd serveres med tilbehør. Sett deg ved langbordene i den storslåtte Gildehallen, kjenn lukten av tjære og bål og nyt et godt måltid. Selges i Høvdinghuset/Gildehallen til 16. august.

Smed i smia (til og med 6. august)
Se vikingsmeden i arbeid i smia og hør litt om smedens status i Høvdingsamfunnet. Smia ligger ved Vikingskipshavna.

(artikkelen fortsetter under bildet)

NB. Vi gjør oppmerksom på at det kan bli endringer i planene pga uforutsette hendelser eller endringer i myndighetens krav til smittevern. Vi arbeider løpende med å i vareta ansatte og gjesters helse og trygghet. 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Bædi & Børdi - Barnas reiseguider i Norge
Lofotr Vikingfestival 2020 er avlyst

Lignende Artikler

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: vikingmuseet@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no