Påskeferie med vikingene, 17.-20. april 2019

Vikingleker ved museet i høstferien 2018. Foto: MHE/Lofotr Vikingmuseum

Under årets påskeferie har vi ekstra og nye aktiviteter for hele familien 17.-20. april! Ny aktivitet er påskekrim på Vikingmuseet! I tillegg gjentar vi vikingleker ute hvis været holder seg fint. Er det skikkelig ruskevær trekker vi inn i høvdinghuset og holder på med balanseleker for store og små.

Påskeferie for barn og vikinger

Årets påskeferie faller i uke 16, og da er det duket for påskekrim og vikingleker på Lofotr Vikingmuseum! Fra onsdag 17.- til lørdag 20. april tilbyr vi ekstra moro og aktiviteter for hele familien, og særlig for barna! Ny aktivitet er påskekrim på Vikingmuseet; Hvem har stjålet høvdingens hest?! I tillegg finner vi fram øks og spyd og arrangerer uteleker på vikingers vis hvis været holder seg fint. Er det skikkelig ruskevær trekker vi inn i høvdinghuset og holder på med balanseleker som kan være utfordrende både for store og små.

Aktivitetene koster ikke noe ekstra (inkl. i vanlig inngangsbillett), årskort for 2019 gjelder også.

Påskekrim: Hvem har stjålet høvdingens hest?!
Høvdingen her på Borg hadde det største langhuset i hele Lofoten, faktisk det største som noensinne er funnet i vikingenes verden. Han hadde mange slags dyr på gården sin. Griser, sauer, kyr, hester og helt sikkert noen høner også. Disse dyrene ble brukt til mange ting her på gården. Sauene beitet ned slettene, og ga ull og skinn til klær og seil. Grisene gjorde kort prosess med matrester, og ble selv til mye mat for Høvdingen og hans folk. Kyrne ga og kjøtt og skinn, men først og fremst var nok melken de ga viktigst.

Hesten var kanskje det viktigste dyret for driften av gården, de kunne både trekke plog og vogn, og kunne bære mye mere vekt enn vikingene selv kunne klare.

Nå er høvdingens flotteste hingst blitt borte, og han trenger din hjelp til å finne ut hvem som har stjålet den. Du må følge sporene gjennom hele museet, og kanskje løse gåten om hvem som er tyven.

Dette er en morsom aktivitet for hele familien. Fin oppgave for å samarbeide, og om man står fast kan man spørre vikingene om råd. Premie til alle med riktig løsning.

Vikingleker
Vikingene måtte være i god fysisk form for å opprettholde den livsstilen de hadde. I tillegg til hardt gårdsarbeid måtte de øve ofte for å opprettholde og forbedre sine kampferdigheter. Dette forestiller vi oss tidvis kan ha vært gjort gjennom lek og moro fra tidlig alder, men heller ikke noe man vokste ifra med det første.

Om været blir bra finner vikingene fram øks, spyd og annen moro for å ha det gøy på sletta utenfor langhuset. Slår været feil blir det i stedet balanseleker inne i høvdinghuset som kan være like så utfordrende for voksne som for barn! Det finnes ulike tilpasninger som justerer nivået på lekene. Både inne- og utelekene kan være en fin anledning til å ha en vennskapelig konkurranse mot egne familiemedlemmer.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Barnas vikinglørdag 27. april: Bokmerke
Vikingtreff: Vargfot Vikinglag, 13. april

Lignende Artikler

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: vikingmuseet@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no