For grunnskolen og barnehager

Et besøk hos Lofotr Vikingmuseum er både artig og lærerikt. Gi din klasse en unik opplevelse, og lær vikingenes historie gjennom leker, aktiviteter og utstillinger. 

SKOLEKLASSER kan besøke oss mandag – fredag kl. 09:00-15:00 ved å bestille på telefon 76 0849 00. Bestill minimum 2 uker i forveien slik at vi kan skaffe nødvendig personell.

INNGANG OG OMVISNING koster kr 500 per klasse (opp til 20 elever og 2 lærere) og beregnet tidsbruk på film, utstillinger og omvisning er ca.100 minutter. Foreldre og andre voksne som er med betaler ordinær inngangsbillett.

VI ANBEFALER et opplegg som består av omvisning og eventuelt en av aktivitetene på listen, etterfulgt av fri vandring på museets uteområde. Omvisningen inngår i inngangsbilletten, mens aktivitetene koster kr 500 per aktivitet per klasse. Hver aktivitet har en varighet på 30-45 minutter.

VI TAR FORBEHOLD om at aktivitetene er avhengige av at kvalifisert personell er tilgjengelig, og at noen aktiviteter kun kan tilbys deler av året.


 

Aktiviteter og muligheter

SKOLEKLASSER KAN DELTA PÅ FØLGENDE AKTIVITER

  • Fortellerstund
  • Bueskyting
  • Øksekasting
  • Vikingleker (f.eks. hesteskokasting, tautrekking og lignende)
  • Steke flatbrød over ildstedet

Andre muligheter

GRILLING AV MEDBRAKT MAT ved naustet og vikingskipet (utendørs) Ved kan kjøpes til 70 kr per sekk. Vi må ha beskjed i forkant. Grilling kan kun skje på eksisterende bålplass.

MULIGHET FOR Å SPISE MATPAKKE inne på museet dersom dette ikke kolliderer med andre arrangementer.

ROING MED VIKINGSKIPET kr 3000,- (er avhengig av været og minimum 10 deltakere) Kun i perioden mai til september.

LÅN AV «LÅNEBOKS» med inspirasjonsmateriell til for- eller etterarbeid. Koster porto eller kan hentes gratis på museet.

LAMMESODD KOKT OVER BÅLET Vi kan tilby lammesodd kokt over bålet. Serveres med vikingbrød og rømme til. Pris per person: 150 kr. Billett kommer i tillegg. Eventuell spesialmat/allergier må meldes inn i forkant av besøket.

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: vikingmuseet@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no