En rik og mektig høvdingætt brynje-element

Høvdinghuset - verdens største langhus fra vikingtid

Høvdinghuset ligger like ved det opprinnelige funnstedet, på et høydedrag. Herfra hadde man vidt utsyn over landskapet. Det var lett å kontrollere området. Huset var synlig på lang avstand og var et tydelig monument over høvdingens makt. Huset er inndelt i de opprinnelige rom og med aktiviteter som hører til.

I høvdinghuset kan du treffe våre vikingverter, som gjerne svarer på dine spørsmål om livet i vikingtid. Stig på, kjenn lukten av tjære og bål – bli med på en reise mer enn 1000 år bakover i tid.

Boligdelen

I boligdelen kan du studere dagligliv og håndverk. Det er som om vikingene bare har tatt seg en tur ut, og kan komme tilbake hvert øyeblikk. Her er det også håndverkere som arbeider med ulike tradisjonshåndverk. Her er det lov til å ta på og føle på gjenstander, tekstiler, pels og skinn – velkommen inn i et levende museum.

Gildehallen

Høvdingens gildehall er majestetisk, med vakre treskjæringer og tak som er svartnet av sot. Høvdingen var ansvarlig for å by på minst 3 blot gjennom året, hvor mat og drikke var en vesentlig del av blotet. Langbord og benker omkranser ildstedet. Høysetet er sentralt plassert, ikke langt fra det opprinnelige funnstedet. Flere av de viktigste funnene på Borg ble gjort nettopp i dette rommet.

Yggdrasil — fjøs

Dette store rommet var fjøs og stall i vikingtid. Nå huser det en fast utstilling om mytologi. I sentrum for vikingenes verden stod asken Yggdrasil, som hadde røtter til gudenes verden Åsgard, menneskenes verden Midgard, og kaosmaktenes verden, Utgard. Ved hver av røttene lå en brønn – i utstillingen kan du oppleve Mimes brønn, der Odin ofret et øye i bytte for visdom, og Urds brønn, der skjebnedisene spinner menneskers skjebne. Rundt hele verden ligger Midgardsormen og biter seg selv i halen.

Kjell Ove Storvik Borg 2628 2

Vikingenes mytologi

Her kommer det snart mer info om mytologi... 

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: booking@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no