Villsvin med unger brynje-element

Lurt å vite før besøket

Tilbudene ved museet varierer gjennom året. Om sommeren er det mange ekstra aktiviteter å være med på. Her er noen tips for tidsberegning:

Faste utstillinger og høvdinghuset: beregn ca 1,5 time. Du kan klare deg med mindre men med ca 1,5 time har du tid til å lytte på utstillingene, se filmen og studere interiør og arkitektur i høvdinghuset.

Aktiviteter og vikingskipshavna: 1-2 timer ekstra Har du lyst til å se vikingskipet og vikingskipshavna, samt være med på aktiviteter? Det er ca 1400 meter å gå til fots fra høvdinghuset til aktivitetsområdet. Grusveier. Beregn 20 minutter hver vei. Seil- eller rotur tar ca 30 minutter (og det kan hende du må vente på tur). Aktivitetene ledes av våre vikinger. Beregn at du kanskje må vente litt på tur, samt noen minutter til hver aktivitet. Sett også av tid til å se innom smia om den er åpen.

Måltider krever også ekstra tid.

Vikingfestivalen finner sted hvert år i august. Da er det ekstra mye som skjer og du bør beregne flere timer ved museet.

Smarttelefon

Ta med din smarttelefon og øretelefoner.

I de faste utstillingene (arkeologiske gjenstander samt historien om funnet av verdens største langhus fra vikingtid) og i filmen «Drømmen om Borg» trenger du en smarttelefon. Ved hjelp av denne og vårt audioguidesystem blir du guidet gjennom utstillingene.

Du velger blant 6 ulike språk (norsk, engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk). Det koster ikke noe å bruke telefonen. Audioguidesystemet er wifidrevet og du bruker vårt nett. Om du ikke har smarttelefon kan du låne utstyr hos oss.

Sesong

Tilbudene ved museet varierer gjennom året

Om sommeren er det ekstra mange håndverkere/demonstrasjoner og aktiviteter å delta i for den som vil. Om vinteren er gangveiene bare delvis brøytet, vikingskipet ligger i låst naust så da anbefaler vi deg å konsentrere deg om de faste utstillingene og høvdinghuset.

Været kan være skiftende i Lofoten, også om sommeren. Det er store uteområder og fint å gå. Kle deg gjerne vind- og vanntett dersom forholdene skulle tilsi det. Gangstiene er gruset og man kan trille barnevogn langs veiene/stiene.

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: vikingmuseet@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no