Ofte stilte spørsmål FAQ brynje-element

Ofte stilte spørsmål FAQ

Åpningstider og priser
Åpningstider & priser (lofotr.no)

Bekledning
Museet har store uteområder med fine stier som er lett tilgjengelig om sommeren. Været i Lofoten skifter ofte så kle deg fornuftig om du har lyst til å være ute.

Gratis wifi?
Ja, men kun tilgjengelig i ankomstanlegget.

Betaling
Vi aksepterer de fleste kjente kredittkort, samt kontant betaling i NOK og Euro. Det er minbank ved museet.

Baby og små barn?
Toalett med stellebord er tilgjengelig i Glassgården (ankomstområdet). Ta gjerne med trille/barnevogn dersom du har små barn, det er ca. 1400 meter fra museets ankomstområde til vikingskipet. Fine, gruslagte stier. Museet har ikke barnevogner/triller til utlån/leie.

Hund/dyr?
Av hensyn til museets husdyr er det ikke tillatt med hund i ankomstanlegg og i/ved høvdinghuset. Ledsagerordning gjelder slik at gjester som ville hatt med seg servicehund kan assisteres av ledsager på disse områdene. Det er ikke tilbud om hundepass/hundegård ved museet.

Hva er gratis?
Når du har kjøpt inngangsbillett er aktiviteter gratis. Det kan forekomme unntak ved særskilte arrangementer. Mat og drikke kjøpes. Det kan være fullt på enkelte aktiviteter, for eksempel seiltur med vikingskipet, og da må du vente til det blir ledig plass. Grupper kan forhåndsreservere plass/leie skipet for egne turer Aktiviteter for grupper.

Parkering
Les mer her. 

Spesielle behov
Les mer her. 

Hittegods
Vi oppbevarer hittegods i en begrenset periode.

Bagasjeoppbevaring?
Vi har ikke oppbevaringsbokser eller mulighet for oppbevaring av privat reisegods i museet.

Transport: 
Reiser du kollektivt? Rutebuss både nordover og sørover stopper like ved museet. Bussruter og annen reiseinformasjon finner du her: https://reisnordland.no/

Hvor land tid trenger jeg?

Tilbudene ved museet varierer gjennom året. Om sommeren er det mange ekstra aktiviteter å være med på. Her er noen tips for tidsberegning:

Faste utstillinger og høvdinghuset: beregn ca 1,5 time. Du kan klare deg med mindre men med ca 1,5 time har du tid til å lytte på utstillingene, se filmen og studere interiør og arkitektur i høvdinghuset.

Aktiviteter og vikingskipshavna: 1-2 timer ekstra Har du lyst til å se vikingskipet og vikingskipshavna, samt være med på aktiviteter? Det er ca 1400 meter å gå til fots fra høvdinghuset til aktivitetsområdet. Grusveier. Beregn 20 minutter hver vei. Seil- eller rotur tar ca 30 minutter (og det kan hende du må vente på tur). Aktivitetene ledes av våre vikinger. Beregn at du kanskje må vente litt på tur, samt noen minutter til hver aktivitet. Sett også av tid til å se innom smia om den er åpen.

Måltider krever også ekstra tid.

Vikingfestivalen finner sted hvert år i august. Da er det ekstra mye som skjer og du bør beregne flere timer ved museet.

Smarttelefon

Ta med din egen smarttelefon og øretelefoner.

I de faste utstillingene (arkeologiske gjenstander samt historien om funnet av verdens største langhus fra vikingtid) og i filmen «Drømmen om Borg» trenger du en smarttelefon. Ved hjelp av denne og vårt audioguidesystem blir du guidet gjennom utstillingene.

Du velger blant 6 ulike språk (norsk, engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk). Audioguidesystemet er wifidrevet og du bruker vårt nett. Vi kan dessverre ikke låne ut utstyr.

Sesong

Tilbudene ved museet varierer gjennom året

Om sommeren er det ekstra mange håndverkere/demonstrasjoner og aktiviteter å delta i for den som vil. Om vinteren er gangveiene bare delvis brøytet, vikingskipet ligger i låst naust så da anbefaler vi deg å konsentrere deg om de faste utstillingene og høvdinghuset.

Været kan være skiftende i Lofoten, også om sommeren. Det er store uteområder og fint å gå. Kle deg gjerne vind- og vanntett dersom forholdene skulle tilsi det. Gangstiene er gruset og man kan trille barnevogn langs veiene/stiene.

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: vikingmuseet@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no