lofotr bædi og børdi brynje-element

Bædi og Børdi — Barnas reiseguider i Norge!

Bædi og Børdi er to kule fyrer som har jobb som reiseguide for barn i Norge. Du finner dem blant annet på Lofotr Vikingmuseum, Norsk Luftfartsmuseum, Sjøgata i Mosjøen og Petter Dass-Museet.

Barn kan bli kjent med de to pussige figurene Bædi og Børdi i den digitale reiseguide-appen som vil gjøre familiens ferie mer underholdende, lærerik og morsom! Bædi er en geit som elsker fiskeboller og Børdi er en fugl som ikke kan fly. Med luft i magen og en dæsj humor tar de barna med inn i vikingtiden. 

Hvordan?
Barna trenger en smarttelefon og hodetelefoner/øreplugger. Appen bør lastes ned i forkant av besøket, og når dere kommer til Lofotr Vikingmuseum lar dere Bædi & Børdi ta seg av omvisningen for barna. (Om veiledning ønskes kontakt billettresepsjonen). Ved hjelp av iBeacons aktiveres animerte videoer med Bædi & Børdi og brukeren vil se og høre informative presentasjoner på en morsom måte. 

Koster det noe?
Nei. Du betaler vanlig inngangsbillett for barn/voksne/familie.  Appen laster du ned gratis her (for Apple Store eller Google Play). I appen finner du også et spill hvor det er om å gjøre å fise mest mulig. La Bædi spise fiskeboller for å få "gass" og gjør deg klar for action! 1-2-3 ... fis! Samle så mange fiskeboller som mulig for å knuse din egen highscore og kanskje klarer du å nå fram til månen?

Bædi og Børdi er berømte
Bædi & Børdi jobber på mange attraksjoner i Norge. Du finner dem blant annet på Norsk Luftfartsmuseum i Bodø, Kjerringøy handelssted utenfor Bodø og mange, andre steder. Appen er nominert til flere fantastiske priser. Og jammen har ikke geita og fuglen laget egen film! Her kan du se filmen "flaskepost fra verdensrommet" (ca. 10 min). 

Språk
Bædi og Børdi snakker norsk og nordsamisk på Lofotr Vikingmuseum. 

Last ned appen
Barn kan laste ned Bædi & Børdi-appen før ankomst til museet (Apple Store og Google Play Store, søk «baahdy & birdy» finnes kun på norsk). Museets innhold er kun tilgjengelig når man er i nærheten av kontaktpunktene på museets område. Inni appen ligger også et morsomt spill!

Følg gjerne Bædi og Børdi på deres egne Facebookside. Ha en fisefin dag og velkommen til vikingene!

Har du ikke egen smart-telefon kan du låne hos oss. 
Normalt låner vi ut ipod/nettbrett og hodetelefoner, men for å hindre spredning av COVID-19 kan vi dessverre ikke låne ut utstyr i år.

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: vikingmuseet@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no