lofotr vikingfestival brynje-element

Lofotr Vikingfestival 2020 - avlyst pga smittevernhensyn

Festivalen er en årlig, 5-dagers opplevelse, med levende formidling av vikingtidens historie. 100 – 150 vikinger fra inn- og utland, marked, forestillinger, konserter, kampshow, leker og konkurranser – her er noe for enhver smak og alder.

Festivalen foregår ved Vikingskipshavna, med tidsriktige bygninger som naust og smie, masse vikingtelt og vakre naturomgivelser. Første festival ble arrangert i 2004. Vi etterstreber høy kvalitet, autentisk preg og et engasjerende innhold – for publikum så vel som for vikinger. I 2017 besøkte ca. 8000 gjester festivalen.

Når: Alltid i august.

2020: avlyst (opprinnelig planlagt til 5. - 9. august)
Årets tema: Handel og samarbeid

Her kan du lese festivalavisen for 2019

 

Aktuelt fra Lofotr Vikingfestival

På grunn av Covid-19 må vikingfestivalen ved Lofotr Vikingmuseum i 2020 avlyses.
​Vikingene og samene hadde nær kontakt og samarbeidet i vikingtida. For festivalen i august ønsker vi å ha fokus på handel og samarbeid. Derfor ser vi også etter folk som kan samisk håndverksproduksjon. Vi håper på mange henvendelser for å skape en autentisk festival.
For årets festival ønsker vi å ha fokus på handel og samarbeid, og hvordan vikingene knyttet kontakter på tvers av landegrenser og områder. Dette vil vi blant annet markere med pop-up boder fra lokale aktører, og håper på mange henvendelser.
Glimpses from Lofotr Vikingfestival 2019 - Her fyller vi på med glimt fra festivaldagene 7. -11. august 2019.  
​Festivalprogrammet til årets Vikingfestival er klart! Festivalen er den 15. i rekken og vi ser fram til et flott jubileum!
 Vil du lære mer om vikingtiden? Bli med på våre praktiske kurs og foredrag. Hver dag er det dessuten ulike håndverksdemonstrasjoner.

Vil du være viking

Vil du være Viking, Foto Anders Botnmark Lofotr Vikingmuseum

Delta som frivillig

Delta som frivelig, foto Nicholas Nordeng Lofotr Vikingmuseum

Praktisk informasjon

Praktisk informasjon Lofotr Vikingmuseum Foto Kjell Ove Storvik

TEL: +47 76 15 40 00

EMAIL: booking@lofotr.no

WEB: www.lofotr.no