Home > Tilgjengelighet

TILGJENGELIGHET

Informasjon til deg med funksjonshemming eller andre spesielle behov.

Vi ønsker at alle våre gjester skal få muligheten til å oppleve Vikingmuseet. Hvis du har en funksjonshemming eller av andre årsaker har spesielle behov, har vi her samlet informasjonen som skal gjøre det lettere å planlegge besøket ditt hos oss.

Parkering

På Vikingmuseet har vi en stor parkeringsplass nede ved hovedveien og en liten oppe ved inngang B. Ved inngang B er det tilrettelagt for at du kan parkere på anviste plasser som er skiltet med HC-parkering. På dager med mange besøkende kan vi ikke garantere at det finnes ledige HC-plasser. Fra parkeringsplassen nede ved hovedveien er det asfaltert vei uten trapper hele veien inn til hovedbygningen.  (brukere av HC-parkering må ha godkjent og godt synlig bevis i bil).

Kart over parkering:

Besøkssenteret

Vikingmuseets andkomstanlegg er godt tilrettelagt for deg med funksjonshemming. Alt er i samme etasje og du har derfor lett tilgang til både museumsbutikken, kafeen, toaletter og utstillingslokaler. Utstillingen i besøkssenteret har god plass og har formidling gjennom audioguide, skjermer og montre med originalgjenstander.

Høvdinghuset

Veien opp til høvdinghuset er ikke lang, men den er gruslagt og er en oppoverbakke. Det er noen høye dørterskler i høvdinghuset men museet har egne ramper som kan brukes ved behov. Ta kontakt med betjeningen ved ankomst.

Serveringsstedene

Kafeen er tilrettelagt for alle og kan servere mat etter stort sett de fleste behov på forespørsel.

Uteområdet

Uteområdet har gangveier med i hovedsak grus som dekke, og det er bratte partier på veien ned til vikingskipshavna og aktivitetsområdet. Som funksjonshemmet vil det være mulighet for å kjøre ned til aktivitetsområdet. Kontakt personalet når du ankommer museet, slik at du får all den info du trenger. Det er dessverre ikke mulig å komme om bord i vikingskipet med rullestol.

Toaletter

Vi har toaletter som er tilpasset rullestolbrukere inne i besøkssenteret og oppe i høvdinghuset. Nede ved naustområdet er det flere utedo, men de er ikke tilrettelagt for rullestolbrukere.

Rullestol til utlån

Vi har rullestol til utlån i besøkssenteret. Det kan være lurt å si ifra på forhånd så du er sikker på at vi har en ledig.

Ledsager

Det er fri entré for ledsager med ledsagerbevis.

Assistenthunder

Besøkende med førerhund er selvfølgelig velkommen.

Synshemmede

Det er god belysning ved inngangene til museet og ved billettutsalg. Det er redusert belysning i arkeologisk utstilling og utstilling med film.

Det kan være en stor overgang fra dagslyset ute til innebelysningen i høvdinghuset. Høvdinghuset har redusert belysning.

Hørselshemmede

Hørselshemmede kan få utlevert tekster på flere språk til utstillingene ved ankomst. Ta kontakt med betjening i billettutsalg. Vi har dessverre ikke hørselteknisk utstyr.

For astmatikere og allergikere

I høvdinghuset fyrer vi periodevis med ved i åpne ildsteder så det kan være noe røyk i høvdinghuset. Det lukter nesten alltid tjære og bål i den store trebygningen. Det er mange tekstiler og gjenstander innendørs i museet. Mange av rommene har også skinn og pels fra dyr som en del av innredningen. De fleste skinn kommer fra sau og reinsdyr.

Mer om Lofotr Vikingmuseum

Kart som viser Lofotr Vikingmuseum

Besøk oss

Planlegg ditt besøk på Lofotr Vikingmuseum i Lofoten, på den vakre øya Vestvågøy.

Folkemengde ser på en gjennomføring av en vikingkamp

Bli medlem

Bli med i vår medlemsklubb! Få tilgang til fordeler, tilbud og nyheter.

Museum Nord Logo

Museum Nord

Lofotr Vikingmuseum er en del av Museum Nord, en stiftelse bestående av 21 museer i Lofoten, Vesterålen og Ofoten.

Viking sjakkspill

Nettbutikk

Fra barneleker og brettspill for voksne, til bøker og klær. Velkommen inn!