Home > Utstilling

UTSTILLING

Her kan man lære om vikingtid, om Borg som høvding- og maktsenter, samt hvordan verdens lengste langhus ble funnet og utgravd. Utstillingen er delt i tre rom og omvisningen foregår med egen smarttelefon som kobles mot vårt audioguidesystem – da får du tilgang til ulike lydspor med informasjon, og velger selv hvilke du ønsker å høre på. Hvis du ikke har egen telefon kan du få låne en audioguide i billettpunktet.

PRE-SHOW ROM

I det første rommet viser vi en introduksjon om stedet (Borg i Lofoten), utgravningen og den historiske konteksten. Gjennom korte filmer forklarer arkeologene om funnet og betydningen av Lofotr, i et større perspektiv. Midt i rommet står en traktor som illustrerer bakgrunnen for hvorfor og hvordan arkeologiske utgravninger startet her i begynnelsen av 80-tallet.

Nyttige info

Audioguidesystemet har en fast track i rødt.

DRØMMEN OM BORG – FILM I AUDITORIET

I auditorium spilles det en kort film (ca.12 min) med tittel «Drømmen om Borg». Filmen er basert på tolkninger omkring Olav Tvennumbrunni og rikssamlingen, og gjenskaper en tolkning av atmosfære og livet på Borg i vikingtiden.

Nyttige info

Filmen i salen spilles på engelsk, men det er mulig å høre på den i de andre fem tilgjengelige språkene ved å bruke audioguidesystemet.

ARKEOLOGISK UTSTILLING

Her kan du virkelig se historie og gjenstander som ble funnet ved de arkeologiske utgravingene som ble gjennomført i perioden 1983-1989 på Borg og i nærområdet. I dette rommet er det utstilt gullgubber, keramikkskår, smykker, sverd og andre fine funn fra Borg og omkringliggende områder. 

Nyttige info

Audioguidesystemet har en fast track i rødt.

Foto: Kjell Ove Storvik

Praktisk info

Audioguiden er tilgjengelig i seks språk: norsk, engelsk, tysk, fransk, italiensk og spansk. Ta gjerne med eget hodesett.

Mer om Lofotr Vikingmuseum

Folkemengde ser på en gjennomføring av en vikingkamp

Bli medlem

Bli med i vår medlemsklubb! Få tilgang til fordeler, tilbud og nyheter.

Kart som viser Lofotr Vikingmuseum

Besøk oss

Planlegg ditt besøk på Lofotr Vikingmuseum i Lofoten, på den vakre øya Vestvågøy.

Museum Nord Logo

Museum Nord

Lofotr Vikingmuseum er en del av Museum Nord, en stiftelse bestående av 21 museer i Lofoten, Vesterålen og Ofoten.

Viking sjakkspill

Nettbutikk

Fra barneleker og brettspill for voksne, til bøker og klær. Velkommen inn!